شاید شما هم شنیده باشید که روزانه بیش از 3.5 میلیون جستجو در گوگل انجام می‌شود اما گوگل فراتر از یک موتور جستجو است. خیلی بیشتر!
گوگل علاوه بر موتور جستجو ابزارهای متعددی برای بازاریابی دارد که می تواند برای شما بسیار ارزشمند باشد.

در این مقاله ما تصمیم گرفتیم لیستی از بهترین ابزارهای بازاریابی که گوگل در اختیار کاربران قرار داده است را به شما معرفی کنیم.

1. Google Suite: Docs, Sheets, Slides, and Forms

اگر شما نیاز دارید به صورت گروهی به فایل‌‌ها و فرم‌های خاص دسترسی داشته باشید، می توانید از Google Suite استفاده کنید.

Google docs : برای اسناد Word
Google sheets : برای صفحات گسترده اکسل
Google slides : برای ارائه صفحات پاورپوینت
Google forms : برای ساخت فرم نظرسنجی

با این ابزار می‌توانید به صورت آنلاین به اسناد و شیت‌های اکسل خود از هر دستگاهی دسترسی داشته باشید. پروژه‌ها بصورت خودکار ذخیره شده و دیگر نگرانی بابت از دست دادن اطلاعات نخواهید داشت.

2. Google Ads

گوگل ادز پلتفرم تبلیغاتی گوگل است که بیش از 97% درآمد سالیانه گوگل را شامل می‌شود. با استفاده از گوگل ادز می‌توانید به 2 روش زیر تبلیغات انجام دهید:
تبلیغات در نتایج جستجو
تبلیغات در شبکه نمایش
در شبکه جستجوی گوگل با استفاده از کلمات کلیدی می‌‌توانید تبلیغات خود را به میلیون‌ها کاربر نشان دهید. تنها کافی است که کاربران کلیدواژه‌های مورد نظر شما را در گوگل جستجو کنند. سپس تبلیغ شما مانند نتایج دیگر در صفحه اول گوگل نمایش داده شده و کاربران می‌توانند با کلیک بر روی تبلیغات به سایت شما وارد شوند. تبلیغات می‌توانند حتی بالاتر از نتایج ارگانیک در گوگل قرار گیرند.

این روش تبلیغ می‎تواند بسیار هدفمند و در عین حال کم هزینه باشد چون تنها در ازای کلیک کاربران بر روی تبلیغ، از اعتبار شما هزینه کسر می شود. با استفاده از گوگل‌ادز می توانید به راحتی سایت خود را در صفحه اول گوگل نمایش داده و میزان بازدیدکنندگان را افزایش دهید.

همچنین با استفاده از گوگل‌ادز می توانید کلیدواژه‌های اصلی سایت خود را برای بهینه‌سازی (سئو) مشخص کنید.

آژانس بازاریابی پنجره به عنوان یکی از بهترین‌ شرکت‌های فعال در زمینه تبلیغات در گوگل می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند.

3. Google Ads Keyword Planner

اگر به دنبال تقویت سئوی سایت خود هستید، قبل از هرچیز بایستی تحقیقاتی در رابطه با کلمات کلیدی انجام دهید. این کار به شما کمک می‌‌‌کند تا از بهترین کلیدواژه‌ها برای تولید محتوا در سایت استفاده کرده و ترافیک اورگانیک خود را افزایش دهید.

هرچند Google Ads Keyword Planner ابزاری برای انتخاب کلیدواژه‌های مناسب برای تبلیغات است اما همزمان می‌توانید از کلمات کلیدی پیشنهادی برای نوشتن مقاله و بهبود رتبه ارگانیک نیز استفاده کنید.

نکته: برای استفاده از Keyword Planner باید اکانت گوگل ادز داشته باشید.

کیورد پلنر

4. Google Drive

Google Drive  یک سرویس ذخیره آنلاین رایگان است که به کاربران امکان می‌دهد تا حداکثر 15 گیگابایت فضای ذخیره سازی رایگان، برای پرونده‌هایی مانند عکس ، اسناد ، طرح ها ، فیلم ها و غیره را در اختیار داشته باشند.

گوگل درایو به شما امکان می‌دهد تا پرونده‌ها یا پوشه های خود را با دیگران به اشتراک بگذارید ، و از مشکلات  پیوست‌های با حجم بالا، در ایمیل خلاص شوید.

5. Google Trends

علاوه بر Keyword Planner ، گوگل ترندز می‌تواند ابزاری فوق العاده برای انتخاب دقیق کلید واژه‌ها باشد. Google Trends این امکان را به شما می‌دهد تا محبوبیت کلیدواژه‌ها را ارزیابی کرده و آنها را در برابر تغییرات سایر کلمات کلیدی مقایسه کنید.  با توجه به تفاوت میزان محبوبیت کلیدواژه‌ها در کشورهای مختلف دقت داشته باشید که در هنگام استفاده حتما کشور مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

گوگل ترندز

6. Google Search Console

اگر می‌خواهید به راحتی مشکلات و معایب سایت خود را پیدا کرده و آنها را رفع کنید همین حالا سایت خود را در سرچ کنسول گوگل ثبت کنید. این ابزار یکی از بهترین ابزارهای گوگل برای وبمستران است که می‌توانند با استفاده از آن، به راحتی سایت خود را آنالیز کرده و ایرادات احتمالی را رفع کنند.

از ویژگی‌های مفید این ابزار می‌توان به نمایش کلیدواژه‌های جستجو شده توسط کاربران، بررسی نقشه سایت، بررسی لینک‌ها و… اشاره کرد.

7. Google Alerts

گوگل آلرت یک ابزار کاربردی و کمتر شناخته شده از گوگل است که با استفاده از آن می‌توانید از ایجاد هر موضوع جدیدی اطلاع پیدا کنید. به عنوان مثال ما می‌خواهیم هر مطلبی که در فضای وب با نام آژانس بازاریابی پنجره منتشر شد گوگل آن را از طریق ایمیل به ما اطلاع دهد.

با وارد کردن آژانس بازاریابی پنجره در فیلد مربوطه مانند تصویر زیر و انجام تنظیمات می‌‌توانید به راحتی این کار را انجام دهید.

گوگل آلرت

 

8. Google Analytics

گوگل آنالیتیکس از مهم ترین ابزارهای گوگل برای آنالیز ورودی‌های سایت و اطلاع از رفتار کاربران پس از ورود به سایت است. تعداد بازدیدکنندگان، مدت زمان حضور آنها در سایت، دیوایس، مکان، جنسیت و… از گزارشات کاربردی است که آنالیتیکس در اختیار شما قرار می‌‌دهد.

همچنین با یکپارچه سازی آنالیتیکس با سرچ کنسول و گوگل ادز می‌توانیم بصورت متمرکز و در یک مکان به همه داده‌ها دسترسی داشته باشیم.

گوگل آنالیتیکس

 

9. Google Calendar

تقویم گوگل یک ابزار رایگان برای مدیریت زمان و برنامه‌‌ریزی کارهای شما است. با استفاده از تقویم گوگل می‌توانید رویدادهای و مناسبت‌های مختلف زندگی خود را در آن ثبت کرده و دیگر نگران فراموش کردن آن‌‌ها نباشید.

همچنین اگر در یک جلسه کاری نیاز به ارائه یک سند یا فایل دارید می توانید با ضمیمه کردن آن در تقویم به آسانی به ان دسترسی داشته باشید و در نهایت می‌توانید تقویم خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

10. Google AdSense

AdSense ابزاری مناسب برای افرادی است که مالک یک کسب و کار اینترنتی  در حال رشد هستند و از بازدیدکنندگان خوبی برخوردار هستند ، اما نمی‌دانند چگونه از این طریق درآمد کسب کنند.

با استفاده از تبلیغاتی که گوگل در سایت و یا کانال یوتیوب شما قرار می‌دهد می توانید به راحتی درآمد داشته باشید. البته این سرویس به دلیل تحریم‌های موجود برای ایرانیان قابل دسترس نیست و برای انجام آن باید از واسطه‌ها کمک بگیرید.

11. YouTube

YouTube از سال 2006 توسط گوگل راه‌اندازی و معرفی شد و در حال حاضر با بیش از 2 میلیارد کاربر روزانه صدها میلیون ساعت ویدئو را بصورت آنلاین پخش می‌کند. یوتیوب یکی از ابزارهای فوق‌العاده قدرتمند برای بازاریابان ویدئویی به شمار می‌اید که می‌توانید در آن علاوه بر معرفی محصول و خدمات خود درآمد زیادی نیز از طریق تبلیغات کسب کنید.